Cum să te pregătești înainte de ședința foto de nou născut

Dragi părinți,

Urmează să realizăm împreună ședința foto de nou-născut 🙂

Știm că venirea pe lume a bebelușului v-a dat puțin lumea peste cap. Când a venit pe lume fetița mea, nu credeam că o mână de om poate să îmi schimbe viața atât de mult și în primele săptămâni bune am fost ușor debusolată ;))

Pentru ca ședința foto să decurgă cât mai bine și mai plăcut pentru voi, vă rog să citiți următoarele rânduri:

În primul rând, aș dori să vă povestesc cum decurge o ședință foto:

Ședința foto de nou născut este mai lungă, durează între 1,5 și 2 sau chiar 3 ore uneori. Când ajungeți la mine, veți dezbrăca bebelușul până la pampers (ideal este să îl îmbrăcați de acasă într-o salopetă care se scoate ușor, pentru a nu îl deranja mult) și eu îl voi prelua și înfășa frumos, în poziția în care a stat în burtica mamei, poziție care îi va conferi alinare în caz ca au apărut deja colicile. Dacă un bebeluș este hrănit, sătul și nu au apărut colicile, atunci nu ar trebui să adoarmă greu. Apoi, voi vă așezați comod și vă uitați la un film, cu o cafea și un fursec în mână. 🙂

De ce îl înfăș?

Pentru că îmi place acest sentiment de frumos și liniște pe care îl transmite fotografia cu bebelușul înfășat, act specific doar bebelușilor, și de care le și ne va fi dor. Un alt motiv pentru care îi înfăș este acela că altfel, nu aș reuși să pun bebelușul în atâtea cadre și propsuri fără să plângă și să se trezească. E drept că în primele zile au somnul cel mai adânc însă cei mai mulți dintre ei sunt sensibili la atingere și e important ca ședința foto să decurgă cât mai armonios pentru el.

După ce reușesc să îl înfăș (am eu tehnica mea, veți vedea :D), începem ritualul de adormire. Dacă are nevoie de hrană, vi-l voi da la sân sau îi vom da biberon, în funcție de cum îl hrăniți. Apoi, el va fi fotografiat în câteva setupuri pregătite de mine și asistenta mea, pe parcursul cărora voi schimba culoarea wrapului cu care a fost înfășat, și în funcție de ce îmi transmite el voi decide cadrele de final. Dacă el îmi va permite, voi face un cadru mai complex, sau, vom incerca sa il surprindem cu ochisorii deschiși, tot dacă ne va permite.

În timpul ședinței foto vă rog să vă relaxați, să savurați o cafea, un fursec și poate un film pe Netflix pentru că în zona unde stați voi aveți un televizor și o canapea comodă. Pe bebeluș îl lăsați în grija mea și a asistentei mele, vă rog să nu veniți să stați lângă noi pe tot parcursul ședinței foto deoarece s-ar crea doar tensiune, iar bebelușul s-ar putea agita atunci când simte mirosul mamei și miros de lapte (da, au ei puterea aceasta). Dacă vom avea nevoie de ajutorul dvs vi-l vom cere cu siguranță și puteți sta fără grijă că prin mâna mea au trecut atâția bebeluși că nici nu le mai știu numărul iar siguranța lor este grija mea nr. 1. Dacă doriți să îl vedeți din când în când sau să îl fotografiați și cu telefonul, nu este nicio problemă, puteți face acest lucru. 😉

Știm că tăticii au răbdarea limitată când vine vorba de ședințe foto. Așa că, vă rog să îi anunțați dinainte de faptul că pot petrece la studio între 1,5 si 3 ore. Dacă e prea mult, pot să vă aducă pe dvs și pot reveni la finalul ședinței, când facem cadrele de familie.

Dacă există alți frățiori sau surioare. Cei mici nu au răbdare să petreacă între 1,5 și 3 ore într-un studio foto. Și dacă aleargă pe lângă noi, cu atât mai mult nu vom reuși să facem ce ne-am propus. Astfel că, recomand ca acesta să vină la finalul ședinței, cu tăticul sau alt membru al familiei care să îl aducă. Dacă veniți de departe și nu este posibil acest lucru, vom încerca să ne adaptăm. Avem oricum pregătite culori de desenat și desene animate la nevoie. 🙂

Suzeta. Știm că mulți consideră suzeta un inamic. Chiar dacă nu sunteți de acord cu utilizarea suzetei pentru copilașul dvs, vă recomand să aduceți una doar pentru ședința foto. Nu va deveni pentru el o obișnuință, dar mă poate ajuta mult în liniștirea lui în anumite momente.

Pătuțul bunicii. De curând am gândit un nou concept și, împreună cu Atelierul de Caramele, vrem să vă oferim ceva special. În fotografia de mai jos e fetița mea, într-un pătuț realizat dintr-un scaun ce a aparținut bunicii mele. Mă emoționez mereu când văd fotografia pentru că, deși ele nu s-au întâlnit niciodată, acel pătuț le aduce parcă într-o conexiune. Astfel că, dacă ai un scaun vechi ce a aparținut cuiva drag sau a fost chiar al tău din copilărie și dorești să îl transformăm într-un pătuț, o putem face. Pătuțul îl vei putea păstra (în acest caz te rog să consulți prețul lui) sau, dacă nu dorești să achiți nimic, dar vrei să incluzi așa ceva în ședință, facem pătuțul și va rămâne la Atelierul de Caramele. Dacă alegeți să îl păstrați, îl puteți folosi la toate ședințele cel puțin de până la 1 an, apoi să îl transformați în jucărie sau il dați moștenire copilului să își fotografieze și el la rândul lui copilașii în el :))) Totuși, dacă vă doriți acest lucru, ar trebui să îl dăm în lucru cu cel puțin o lună înaintea ședinței foto.

Alte obiecte sau anumite fotografii specifice. Dacă vă doriți să includem alte obiecte în ședința foto, vă rog să îmi spuneți cel puțin cu 7 zile înainte pentru a putea gândi cadrul cât mai frumos. Eu am un workflow pe care il pregătesc dinainte pentru ca fiecare ședință să decurgă cât mai armonios, și din acest motiv nu accept modificări cu câteva zile înainte de ședință.

Stilul de fotografiere. Stilul meu de fotografiere este unul simplu, natural, deoarece întotdeauna pun accentul pe bebeluș și îmi doresc să iasă el în evidență și nu decorul. Culorile alese sunt de asemenea de cele mai multe ori neutre, pentru a complimenta cât mai frumos bebelușul.

Vârsta de fotografiere. Așa cum știți deja acest lucru, această ședință se recomandă să se realizeze în primele 14 zile de viață ale bebelușului. Dacă din diverse motive nu se poate și ședința foto se programează peste această vârstă, workflow-ul ședinței se poate schimba foarte mult, în funcție de fiecare bebeluș. Unii nu mai dorm deloc, alții sunt foarte sensibili la atingeri etc. La fiecare copilaș ne adaptăm și încercăm să îl fotografiem cât mai frumos, fără a uita că această ședință vrem să rămână o amintire plăcută și nu o cursă după fotografia perfectă.

Timpul de livrare. Fotografiile le veți primi în 30 de zile lucrătoare (aprox 5 săptămâni) de la data ședinței foto prin transfer online.

Adresa Studioului Bucățele de Senin este Mitocu Dragomirnei, str Dragomirnei, nr 165, adica aici: https://www.google.com/maps/place/Studioul+Buc%C4%83%C8%9Bele+de+Senin/@47.7369333,26.233391,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4734fc3148b70c31:0xe6e0b170059e6292!8m2!3d47.7369297!4d26.2355797 (Cum mergeti din Suceava spre Dragomirna, cand vedeti semnul de iesire din Mitocu Draomirnei, e chiar acolo, la semn. Intrati in curte si studioul este chiar in capatul ei)

In caz de nevoie, telefon: 0745485198 – Lesan Alina