Cum să te pregătești înainte de ședința foto de nou născut

Dragi părinți,

ne dorim ca fiecare bebeluș să doarmă cât mai bine la sesiunea foto, pentru a vă putea oferi cele mai frumoase amintiri, motiv pentru care vă rugăm să țineți cont de următoarele detalii:

  1. Având în vedere că uneori lactația se instalează mai târziu, vă recomandăm să luați în calcul și laptele praf pe timpul sesiunii foto și de asemenea folosirea suzetei pentru a îl putea liniști mai ușor în anumite momente. De obicei, sesiunea foto nu durează mai mult de 2-4 ore deci vă asigurăm că bebelușul nu se va obișnui nici cu laptele praf și nici cu suzeta dacă nu veți dori să le folosiți pe viitor. Daca il alăptați exclusiv, vă rog să aduceți un biberon cu lm pregatit de acasă pentru a îl putea liniști în unele momente pentru că sunt bebeluși care și-ar petrece tot timpul la sân și atunci nu ne putem descurca.
  2. Toată recuzita folosită în timpul sesiunii foto este asigurată de noi și este special creată pentru bebeluși. Dar dacă doriți să folosim ceva anume (o jucărioară preferată, o anumită hăinuță), vă rog să ne anunțați din timp pentru a găsi cea mai bună modalitate de a le integra în sesiunea foto.
  1. Dacă există și alți frățiori sau surioare de-ai bebelușului, vă rugăm să îi aduceți la începutul sau la finalul sesiunii și apoi ei să plece cu cineva deoarece nu vor avea răbdare să stea întreaga sesiune și nu vrem să creăm motive de agitație bebelușului.
  1. Îmbrăcați bebelușul cu o salopetă ce poate fi scoasă ușor, fără a-i crea disconfort și folosiți scutece de cea mai mică mărime.
  1. Dacă doriți să realizăm și un cadru în care apar și părinții și/sau alți frați ai bebelușului, vă rog să luați în calcul hainele de culori neutre.
  2. Fotografiile ce vor rezulta în urma ședinței foto le veți primi în 30 zile lucrătoare de la ședința foto sau de la selecția făcută de voi (dacă ați optat pentru opțiunea de Sooftproofing pe care o ofer doar la anumite ședințe). Totuși, dacă aveți nevoie mai repede de o fotografie pentru a fi folosită la inviațiile la botez sau în alt scop, vă rog să îmi comunicați din timp.
  3. Țineți cont de faptul că stăm uneori și 4+ ore pentru a realiza câteva fotografii. Asta înseamnă că, pe lângă selecția riguroasă pe care o facem, în funcție de cât de sensibil este bebelușul, uneori pot trece și 1-2 ore fără să realizăm nicio fotografie, petrecând acest timp liniștind și adormind bebelușul. Deci, pregătiți-vă și voi cu multă răbdare. 🙂
  4. Sunt bebeluși care pur și simplu nu vor să doarmă pe parcursul ședinței foto. Poate sunt mai sensibili și simt că nu sunt în mediul lor de acasă, poate deja s-au instalat colicile, motivele pot fi multe. În aceste cazuri, încercăm să îi recreăm starea din burtica mamei și, îl înfășăm în poziții pe care ei le iubesc de cele mai multe ori și îi liniștesc. Există și excepții, când nici această metodă nu dă roade. Noi ne adaptăm fiecărei situații în parte, și realizăm fotografiile așa cum ”ne dictează” bebelușul: ori cu ochișorii deschiși, ori în brațele mamei, cum ne zice el că e mai bine.
  5. La câteva zile după ședința foto veți primi o galerie cu fotografiile needitate, și așa vă puteți alege voi cadrele finale, care vă plac cel mai mult. Metoda se numește Softproofing și puteți citi aici mai multe despre ea.
  6. Mai multe detalii despre Studio, precum și adresa acestuia o puteți găsi aici.