Cum să te pregătești înainte de ședința foto de nou născut

Dragi părinți,

Urmează să realizăm împreună ședința foto de nou-născut 🙂

Știu că venirea pe lume a bebelușului v-a dat puțin lumea peste cap. Când a venit pe lume fetița mea, nu credeam că o mână de om poate să îmi schimbe viața atât de mult și în primele săptămâni bune am fost ușor debusolată ;))

Pentru ca ședința foto să decurgă cât mai armonios și mai plăcut pentru voi, vă voi povesti cum decurge o ședință foto:

Ședința foto de nou născut  durează între 1,5 și 2 sau chiar 3 ore uneori. Știu că acest timp de așteptare poate fi uneori greu pentru tătici sau alți frățiori, dar am instalat în zona unde veți sta voi o canapea confortabilă, un televizor unde puteți rula filme pe Ntflix, cafea/ceai/apa/suc/gustărele, reviste și cărți de citit, astfel încât nici nu veți ști când va zbura timpul 🙂

Când ajungeți la studio, veți dezbrăca bebelușul până la pampers apoi, voi vă așezați comod și vă uitați la un film, cu o cafea și un fursec în mână. 🙂 Ideal este să îl îmbrăcați de acasă într-o salopetă care se scoate ușor, pentru a nu îl deranja mult. Eu îl voi înfășa frumos, în poziția în care a stat în burtica mamei, poziție care îi va conferi alinare în caz ca au apărut deja colicile. Dacă un bebeluș este hrănit, sătul și nu au apărut colicile, atunci nu ar trebui să adoarmă greu. 

De ce îl înfăș?

Pentru că îmi place acest sentiment de frumos și liniște pe care îl transmite fotografia cu bebelușul înfășat, act specific doar bebelușilor, și de care le și ne va fi dor.

Un alt motiv pentru care îi înfăș este acela că altfel, nu aș reuși să pun bebelușul în atâtea cadre și propsuri fără să plângă și să se trezească. E drept că în primele zile au somnul cel mai adânc însă cei mai mulți dintre ei sunt sensibili la atingere și e important ca ședința foto să decurgă cât mai armonios pentru ei și pentru voi.

După ce reușesc să îl înfăș (am eu tehnica mea, veți vedea :D), începem ritualul de adormire. Dacă are nevoie de hrană, vi-l voi da la sân sau îi vom da biberon, în funcție de cum îl hrăniți. Apoi, el va fi fotografiat în câteva setupuri pregătite de mine și asistenta mea, pe parcursul cărora voi schimba culoarea wrapului cu care a fost înfășat și, în funcție de ce îmi transmite el voi decide cadrele de final. Dacă el îmi va permite, voi face un cadru mai complex, sau, vom incerca sa îl surprindem cu ochișorii deschiși, tot dacă ne va permite.

În timpul ședinței foto vă rog să vă relaxați, să savurați o cafea, un fursec și poate un film pe Netflix iar pe bebeluș îl lăsați în grija mea și a asistentei mele. Dacă vom avea nevoie de ajutorul dvs vi-l vom cere cu siguranță și puteți sta fără grijă, deoarece prin mâna mea au trecut atâția bebeluși că nici nu le mai știu numărul iar siguranța lor este grija mea nr. 1. Dacă doriți să îl vedeți din când în când sau să îl fotografiați și cu telefonul, nu este nicio problemă, puteți face cu drag acest lucru. 😉

Dacă există alți frățiori sau surioare. Cei mici nu au răbdare să petreacă între 1,5 și 3 ore într-un studio foto. Și dacă aleargă pe lângă noi, cu atât mai mult nu vom reuși să facem ce ne-am propus. Astfel că, recomand ca aceștia să vină la finalul ședinței, cu tăticul sau alt membru al familiei care să îl aducă. Dacă veniți de departe și nu este posibil acest lucru, vom încerca să ne adaptăm. Avem oricum pregătite culori de desenat și desene animate la nevoie. 🙂 De asemenea, dacă veți dori și portrete individuale cu frățiorul, separate de ședința de nou-născut, vă rog să ne specificați acest lucru cu câteva zile înainte de ședința foto, să pregătesc și pentru acesta cadrele și să îmbin totul astfel încât totul să decurgă cât mai bine.

Suzeta. Știm că mulți consideră suzeta un inamic. Chiar dacă nu sunteți de acord cu utilizarea suzetei pentru copilașul dvs, vă recomand să aduceți una doar pentru ședința foto. Nu va deveni pentru el o obișnuință, dar mă poate ajuta mult în liniștirea lui în anumite momente.

Alte obiecte sau anumite fotografii specifice. Dacă vă doriți să includem alte obiecte în ședința foto, vă rog să îmi spuneți cel puțin cu 5 zile înainte pentru a putea gândi cadrul cât mai frumos. Eu am un workflow pe care il pregătesc dinainte pentru ca fiecare ședință să decurgă cât mai armonios. Dar, vă recomand să nu aduceți mai mult de un obiect și doar dacă are o însemnătate specială. Altfel, dacă ele nu sunt special create pentru ședințele foto, nu se vor încadra armonios.

Îmbrăcămintea voastră. Dacă ați optat pentru un pachet ce include și fotografii cu părinții, atunci vă recomand să aduceți la voi 2 ținute. Una deschisă la culoare (alb, crem, verde, bleo) și una închisă la culoare (recomand negru, gri sau maro), haine cu cât mai puține imprimeuri, pentru a nu distrage atenția de la bebeluș. Și tricouri simple sunt perfecte. Dacă doriți să purtați încălțăminte în fotografii, vă voi ruga să aduceți una separat de cea cu care ați venit, curată. Dacă nu, să aveți grijă la culoarea șosetelor, să fie în ton cu îmbrăcămintea sau puteți opta să nu purtați deloc șosete.

Stilul de fotografiere. Stilul meu de fotografiere este unul simplu, natural, deoarece întotdeauna pun accentul pe bebeluș și îmi doresc să iasă el în evidență și nu decorul. Culorile alese sunt de asemenea de cele mai multe ori neutre, pentru a complimenta cât mai frumos bebelușul.

Vârsta de fotografiere. Așa cum știți deja acest lucru, această ședință se recomandă să se realizeze în primele 14 zile de viață ale bebelușului. Dacă din diverse motive nu se poate și ședința foto se programează peste această vârstă, workflow-ul ședinței se poate schimba foarte mult, în funcție de fiecare bebeluș. Unii nu mai dorm deloc, alții sunt foarte sensibili la atingeri etc. La fiecare copilaș ne adaptăm și încercăm să îl fotografiem cât mai frumos, fără a uita că această ședință vrem să rămână o amintire plăcută și nu o cursă după fotografia perfectă. <3

Fotografiile finale vor fi alese de voi, dintr-o galerie pe care v-o dau la 1-5 zile după ședința foto, galerie ce conține imaginile needitate. Puteți opta să achiziționați și imagini extra, la prețul de 20 lei/fotografie.

Timpul de livrare. Fotografiile le veți primi în 35 de zile lucrătoare 

Vă rog să îmi trimiteți cu câteva zile înainte de ședință 2-3 fotografii din portofoliul meu (pe Facebook sunt publicate cele mai multe), pentru a ține cont de ele atunci când pregătesc ședința. Nu reproduc fotografii ale altor fotografi pentru că, așa cum nu mergem la restaurantul X și cerem un fel de mâncare pe care l-am văzut la restaurantul Y, așa e și cu fotografiile 🙂 Fiecare fotograf avem o amprentă personală, un stil 🙂 

Adresa Studioului Bucățele de Senin este Mitocu Dragomirnei, str Dragomirnei, nr 165. Pe Google Maps ne găsiți aici: https://maps.app.goo.gl/FjopVcSutYxkTjdz8 (Cum mergeti din Suceava spre Dragomirna, cand vedeti semnul de iesire din Mitocu Draomirnei, e chiar acolo, la semn. Intrati in curte si studioul este chiar in capatul ei).

 

Vă aștept cu drag! 🙂