Cum să te pregătești înainte de ședința foto de Familie în Studio

Bună 🙂

Urmează să realizăm împreună o ședința foto în studio 🙂

Pentru ca ședința foto să decurgă cât mai armonios și mai plăcut pentru voi, v-am pregătit câteva mici sfaturi și informații:

Ședința foto durează aproximativ o oră, dar luați-vă și timp suplimentar (să nu vă programați ceva imediat după deoarece e posibil ca bebelușul să abiă nevoie de mai mult timp de adaptare cu noi și noul mediu în care se afllă) . Copilașiul ne va oferi maxim 30-40 de minute de atenție, timp ce variază de la copilaș la copilaș. Eu am un workflow pe care îl adaptez fiecărui copilaș, și încerc ca din timpul ce mi-l acordă să încerc să scot tot ce pot eu mai bine, dar nu există o rețetă general valabilă pentru toți copiii.

Hăinuțele copilașului. La studio avem câteva hăinuțe pentru copilașii de până la un anișor din care puteți alege să folosim. Recomand 2 ținute. Dacă ne concentrăm pe ținute și îl îmbrăcăm în mai multe, îi vom crea copilașului un sentiment de agitație și nu ne dorim acest lucru. Mai ales că nu dorim să fotografiem niște hăinuțe ci un copilaș 🙂 Acesta este și motivul pentru care ținutele pe care le veți regăsi în studioul meu sunt simple, cele mai multe în culori neutre. Îmi doresc să scot în evidență copilașul, și nu niște hainuțe într-un decor pompos.

Dacă doriți să veniți dvs cu hăinuțele, atunci vă recomand să vă uitați la decorul meu curent și să alegeți ceva potrivit cu el. Pentru băieței vă recomand să aveți pantalonași cu bretele și o bluziță, sau o salopetă, hăinuțele tricotate se fotografiază foarte frumos, cele din in… Dacă doriți să îi cumpărați ceva special pentru ședința foto, vă recomand câțiva furnizori de recuzită care fac hăinuțe special în acest scop, al ședințelor foto: https://www.facebook.com/sistersartboutique, https://www.facebook.com/sweetbabysuit.

Îmbrăcămintea voastră. Dacă ați optat pentru un pachet ce include și fotografii cu părinții, atunci vă ca hainele să fie în culori neutre, uni pe cât posibil, fără multe imprimeuri. Dacă doriți să purtați încălțăminte în fotografii, vă voi ruga să aduceți una separat de cea cu care ați venit, curată. Dacă nu, să aveți grijă la culoarea șosetelor, să fie în ton cu îmbrăcămintea sau puteți opta să nu purtați deloc șosete.

Voi vă cunoașteți cel mai bine copilul/copiii. Din acest motiv, vă rugăm să fiți implicați pe parcursul ședinței și să îi faceți să râdă, să interacționeze cu noi. Totuși, la fotografiile de familie, unde apăreți și dvs., vă rugăm să nu mai faceți acest lucru pentru că s-ar vedea urât în fotografie, adică, probabil, dvs. veți apărea în fotografii cu diverse fețe neporivite, în încercarea de a face copilul atent.

De asemenea, nu aș dori să aveți supra-așteptări la portretele de familie. Mai ales acolo unde sunt 2 sau mai mulți copilași. Fiecare copilaș reacționează diferit, ascultă diferit, râde diferit. E posibil ca aceștia să nu dorească să se uite spre aparat, cu toate eforturile mele de a-l atrage.

In studio avem multe elemente de recuzita ce pot fi atragatoare pentru copii, dar cu care se pot accidenta daca nu sunt atenti. Deci, va rugam sa va supravegheati copilasii pe tot parcursul sedintei foto.